Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

| |



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

  • 350 γραμ.τυρί φέτα
  • 150 γραμ. κίτρινο τυρί
  • 2-3 αβγά
  • πιπέρι άσπρο
  • μοσχοκάρυδο
  • 500 γραμ.φύλλο κρούστας
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  1. Τρίβετε τα τυριά και τα αναμιγνύετε σε βαθύ μπόλ.Προσθέστε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και το πιπέρι με το μοσχοκάρυδο
  2. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες , αλείφετε με λίγο βούτυρο και τοποθετείται στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη απο την γέμιση.
  3. Τυλίγετε κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι κλείνοντας μεσα την γέμιση.Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση
  4. Τοποθετείται τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί , τα αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.
ΓΙΑ 40-50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:45-60΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:25-35'

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top