ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- 350 γραμ.τυρί φέτα
- 150 γραμ. κίτρινο τυρί
- 2-3 αβγά
- πιπέρι άσπρο
- μοσχοκάρυδο
- 500 γραμ.φύλλο κρούστας
- 2/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
- Τρίβετε τα τυριά και τα αναμιγνύετε σε βαθύ μπόλ.Προσθέστε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και το πιπέρι με το μοσχοκάρυδο
- Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες , αλείφετε με λίγο βούτυρο και τοποθετείται στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη απο την γέμιση.
- Τυλίγετε κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι κλείνοντας μεσα την γέμιση.Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση
- Τοποθετείται τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί , τα αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:45-60΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:25-35'
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου