Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η ιστορία του "Γεράσιμου" που γλίτωσε στο τσακ την κατσαρόλα...

| |

Η περιπέτεια ενός τετράποδου αλητάκου ξεπερνά τα όρια ακόμη και της φαντασίας, καθώς λίγο έλειψε το αδέσποτο πανέμορφο σκυλάκι να γίνει γεύμα για κάποιους πεινασμένους Ρουμάνους μετανάστες.

Τύχη-βουνό είχε όμως, όπως φάνηκε στη συνέχεια, το φιλικότατο αδέσποτο που βρέθηκε την ημέρα της εορτής του Αγίου Γερασίμου μπροστά στον κατάλληλο άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή. Την περασμένη Τετάρτη 4 Μαρτίου η 20χρονη φοιτήτρια Θοδώρα Κατράκη, φεύγοντας από τα ΤΕΙ Αθηνών όπου σπουδάζει, αντίκρισε έκπληκτη στη λεωφόρο Καβάλας έναν μεθυσμένο αλλοδαπό να σέρνει στην άσφαλτο το δυστυχισμένο ζώο, το οποίο είχε δεμένο μ’ ένα καλώδιο. Οι κραυγές του σκύλου και η προσπάθειά του να ξεφύγει από τον δεσμώτη του έκαναν τη φιλόζωη κοπέλα να επέμβει αμέσως.

«Πλησίασα τον αλλοδαπό και άρχισα να του φωνάζω να αφήσει το σκύλο ελεύθερο. Εκείνος δεν μου έδινε καμία σημασία στην αρχή, αλλά όταν προσπάθησα να τραβήξω το δύστυχο ζώο από τα χέρια του, μου είπε σε σπαστά ελληνικά: “Οχι, αυτό καλό φαγητό”» δηλώνει στην «Espresso», λέγοντας ότι δεν θέλει ούτε να φανταστεί ποια θα ήταν η κατάληξη του τετράποδου, που του έδωσε το όνομα Γεράσιμος λόγω της ημέρας, εάν δεν έσπευδε να το βοηθήσει. «Του είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία και μαζεύτηκαν πολλοί περαστικοί που έφριξαν με το περιστατικό. Μετά ήρθε άλλος ένας Ρουμάνος και προσπάθησε να πείσει όλο τον κόσμο ότι ήθελαν να πάρουν το σκυλάκι για να το ταΐσουν, όχι για να το φάνε» συνεχίζει η φύλακας-άγγελος του Γεράσιμου, εξηγώντας ότι οι εξαθλιωμένοι αλλοδαποί δεν έμοιαζαν ικανοί ούτε για να αυτοσυντηρηθούν, πόσο μάλλον για να αποκτήσουν κατοικίδιο. Το επεισόδιο με τους Ρουμάνους έλαβε τέλος όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία και οδήγησε στο τμήμα τους δύο αλλοδαπούς.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ:espresso

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

 
 
 
top