Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Η ''αγραμματοσύνη'' της Χίλαρι

| |

Κυρίαρχο θέμα στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα είναι ένα μεταφραστικό λάθος της Χίλαρι Κλίντον στη λέξη που αναγραφόταν πάνω στο δώρο που έδωσε στον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε για πλάκα, ένα κόκκινο κουμπί «επανατοποθέτησης» (reset button) στον Λαβρόφ, συμβολίζοντας έτσι τις προσπάθειες των ΗΠΑ για αναθέρμανση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Δε φρόντισε όμως να μάθει καλά τα ρωσικά, και αντί για «επανατοποθέτηση» έγραψε «υπερφόρτιση». Η Χίλαρι χαμογέλασε, λέγοντας ότι δεν είναι πολύ καλά τα ρωσικά της και είπε ότι σίγουρα δεν ελπίζει σε «υπερφόρτιση» των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσία.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα Κομερσάντ έγραφε στην πρώτη σελίδα της: «Σεργκέι Λαβρόφ και Χίλαρι Κλίντον πάτησαν το λάθος κουμπί».

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα ήταν παγωμένες τα τελευταία χρόνια, λόγω του ρόλου της Ρωσίας στον πόλεμο με τη Γεωργία, της αμερικανικής στήριξης στην ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και της εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην κεντρική Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

 
 
 
top