Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Γιατί έσφαξε τον gay κομμωτή

| |

«Δεν μου είχε πει ότι ήταν φορέας του AIDS. Οταν το έμαθα, θόλωσα. Του είπα να με πληρώσει για να φύγω. Αρνήθηκε... Πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τον χτύπησα... Δεν θυμάμαι πόσες φορές, δεν θυμάμαι και πολλά. Είχαμε πιει ένα μπουκάλι ουίσκι και είχαμε πάρει ναρκωτικά». Με αυτά τα λίγα λόγια προσπάθησε ο 31χρονος Στέλιος Φαρσεδάκης να εξηγήσει στους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2009 να αρπάξει ένα μαχαίρι και να κατακρεουργήσει τον 43χρονο κομμωτή.

Το πτώμα του άτυχου Γιώργου Ηλιόπουλου βρήκαν το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, μέσα στο σπίτι του στην Ηλιούπολη (στην οδό Αριστοτέλους 13), άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, τους οποίους είχε ενημερώσει ένας φίλος του που είχε ανησυχήσει από την ξαφνική του εξαφάνιση.

Τόσο από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι όσο και από τα ευρήματα που συνέλεξε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς από τη νεκροψία - νεκροτομή, οι αστυνομικές αρχές έστρεψαν αμέσως (όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» στις 4/2/09) τις έρευνές τους στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα, καθώς το στυγερό έγκλημα με θύμα τον κομμωτή ξύπνησε μνήμες από το άγριο φονικό του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο κομμωτής βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος πεσμένος στο πάτωμα του σαλονιού, δίπλα στον καναπέ, όπως ακριβώς είχε βρεθεί και ο ζεν πρεμιέ, και οι ομοιότητες δεν σταματούν εκεί! Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, που διενέργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, «το θύμα έφερε τουλάχιστον 28 μαχαιριές στο θώρακα, στην κοιλιά, στην πλάτη, στο χέρι, οι οποίες έγιναν με απίστευτη αγριότητα. Το θύμα φέρεται να προέβαλε μικρή αντίσταση.

Το σπίτι δεν έφερε ίχνη διάρρηξης, γεγονός που μαρτυρούσε ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη, ο οποίος μετά την αποτρόπαια πράξη του
απλά έκλεισε την πόρτα κι έφυγε. ΥΥστερα
από έρευνα στο σπίτι βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.
Μετά τις καταθέσεις στενών φίλων του θύματος, το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας ο 31χρονος Στέλιος Φαρσεδάκης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου αναγνωρίστηκε από φίλο του 43χρονου κομμωτή.

Ανακρινόμενος ο 31χρονος σεσημασμένος κακοποιός για κλοπές και ναρκωτικά ομολόγησε στους αστυνομικούς το στυγερό έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι το θύμα δεν ήταν και τόσο «τίμιο» απέναντί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Με τον Γιώργο είχαμε γνωριστεί πριν πέντε ημέρες. Με είχε βρει στην πιάτσα στο Πεδίον του Αρεως και με πήγε σπίτι του. Ολες τις ημέρες βρισκόμουν στο σπίτι. Την ημέρα του φόνου και ενώ είχαμε πιει ένα μπουκάλι ουίσκι και είχαμε καπνίσει χασίς, ο Γιώργος μού αποκάλυψε ότι ήταν φορέας του AIDS και τρελάθηκα. Του έβαλα τις φωνές, τον έβρισα και απαίτησα να μου δώσει τα λεφτά μου για να φύγω. Τσαντίστηκε, όμως, και δεν μου τα έδινε. Μετά θυμάμαι ότι πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τον χτύπησα. Τα υπόλοιπα είναι θολά στο μυαλό μου».

Επειτα, και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν τον έβλεπε κανείς, έκλεισε την πόρτα και έφυγε σαν κύριος. «Κρύφτηκα για αρκετές ημέρες μέχρι να περάσει η μπόρα. Οταν πίστεψα ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, βγήκα και πάλι έξω για δουλειά».

Πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είχε έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο στενούς φίλους του θύματος τις ημέρες που έμενε στο σπίτι του κομμωτή, οι οποίοι έδωσαν και την περιγραφή του στους αστυνομικούς.

«Τουλάχιστον τώρα θα αναπαυτεί η ψυχούλα του»

«Τουλάχιστον τώρα η ψυχή του Γιώργου θα αναπαυτεί. Την Κυριακή που είναι και το μνημόσυνό του, θα ταξιδέψει στον παράδεισο και
θα βρει γαλήνη, γνωρίζοντας ότι ο δολοφόνος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας».
Αισθήματα ικανοποίησης και ανακούφισης στους φίλους και τους γείτονες του 43χρονου Γιώργου Γεωργακόπουλου προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του Στέλιου Φαρσεδάκη, που κατακρεούργησε με περισσότερες από 28 μαχαιριές τον άτυχο κομμωτή.

«Ο Γιώργος ήταν ένας ήσυχος, ευχάριστος άνθρωπος, που δεν είχε κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Ολοι εδώ στη γειτονιά τον αγαπούσαμε. Ηταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Η άγρια δολοφονία του μας είχε σοκάρει» ανέφερε χθες στην «Espresso» ο φίλος του, ο Χάρης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ο Γιώργος θα χανόταν έτσι. Ολοι αναρωτιόμασταν ποιος μπορεί να τον μισούσε τόσο πολύ ώστε να τον σφάξει». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι το συνεργείο αυτοκινήτων όπου εργάζεται βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του σπιτιού του άτυχου κομμωτή, ποτέ δεν είδε τον δράστη να μπαινοβγαίνει στο διαμέρισμα. «Ολοι γνωρίζαμε ότι ο Γιώργος ήταν ομοφυλόφιλος. Ποτέ όμως δεν είχε δώσει σ’ εμάς κανένα δικαίωμα για την προσωπική του ζωή» τόνισε ο Χάρης.

Την ερχόμενη Κυριακή συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από τη δολοφονία του Γιώργου και κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα αναλάβει την οργάνωση και τα έξοδα του μνημοσύνου, μιας και το θύμα δεν είχε κανέναν στενό συγγενή.

Οπως μας αποκάλυψε μια φίλη του, «ίσως το αναλάβουν κάποιοι μακρινοί συγγενείς που μετά το θάνατό του εμφανίστηκαν από το πουθενά, μιας και άφησε πίσω του μια μεγάλη περιουσία: ακίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και το αυτοκίνητό του, που παραμένει σκεπασμένο έξω από το σπίτι».

 

ΠΗΓΗ:ESPRESSO

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

 
 
 
top