Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

| |


PAELLA

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Οχτώ μεγάλες γαρίδες και λίγα μύδια
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. χυμό ντομάτας
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-5 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό
1/2 κουτ. γλυκού κρόκου (σαφράν)
2 κουτ. σούπας ζωμό κότας
1 κουτ. γλυκού χρωστική φαγητού (για πιο έντονο χρώμα)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια ρύζι
7 φλιτζάνια νερό
αλάτι

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κρόκο, το ζωμό κότας, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει άσπρο το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τη χρωστική φαγητού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή μας.
Βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

1 σχόλια:

go-top
Ανώνυμος είπε...

καλές οι συνταγές αλλά κάποιος πρέπει να μαγειρεύει!!!

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top