Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Η Λίμνη των Κύκνων ζωντανεύει στον πάγο από τα φημισμένα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης

| |


Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα το 1967, προτείνοντας στο κοινό μια νέα μορφή χορού, όπου το κλασσικό μπαλέτο συνδυάζεται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η πρώτη τους παράσταση, σημείωσε αμέσως τεράστια επιτυχία στη Ρωσία. Tο συγκρότημα επιστρέφει στο Θέατρο Μπάντμιντον όπου θα παρουσιάσει, με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα αυτή τη φορά, την κλασσική Λίμνη των Κύκνων του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι σε χορογραφίες Κονσταντίν Ρασάντιν στον Πάγο (Swan Lake On Ice).

Τα Μπαλέτα χρωστoύν τη μεγάλη τους φήμη στον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή τους Κονσταντίν Ρασάντιν που υπήρξε συνεργάτης θρυλικών χορευτών όπως των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα. Ο Ρασάντιν ακολουθεί πιστά την παράδοση των κλασικών χορογραφιών των μπαλέτων Κίρωφ (Μαρίνσκι) και τις αναδεικνύει μέσα από την μαγευτική τεχνική του πατινάζ.

Σήμερα, τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα πρωταθλητών του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το κύρος τους έχει παγιωθεί παγκοσμίως, καθώς έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, πραγματοποιώντας περισσότερες από 7.000 παραστάσεις ανά τον κόσμο.

Την ξεχωριστή του γοητεία το καλλιτεχνικό πατινάζ τη χρωστά τόσο στις απίστευτες τα- χύτητες που αναπτύσσουν οι χορευτές επί σκηνής - ή καλύτερα, επί παγοπίστας - όσο και στην ιδιαίτερη πλαστικότητα και δυναμική που μόνο στον πάγο έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε. Η αρμονική κίνηση των χορευτών, όπως κυριολεκτικά γλιστρούν στον πάγο δίνει την αίσθηση ότι αποτελούν προέκταση της μουσικής. Η αισθητική του κλασσικού μπαλέτου σε συνδυασμό με την «κοφτερή» τεχνική του πατινάζ, τα σκηνικά, τα κοστούμια, τα φώτα και φυσικά τη χορογραφία, μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια νέα εποχή του μπαλέτου στον πάγο με αυτήν την παράσταση.
Από 12 Μαρτίου 2008
Badminton Theater - Άλσος Στρατού-Γουδή

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top