- 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά (Νο2)
- 1 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι λεύκο κρασί
- 4-5 φρέσκιες ντομάτες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 αβγό
- σάλτα μπεσαμέλ 1 φακελάκι
- αλάτι , πιπέρι
- ελαιόλαδο
- τριμμένο τυρί ή φρυγανιά
- τριμμένο μοσχοκαρύδο
- Τσιγαρίζετε τον κιμά , ανακατευόντας διαρκώς με ξυλίνη σπατούλα μεχρί να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέσετε το κρεμμύδι και ανακατεύεται Σβήνετε με το κρασί και προσθέσετε την ντομάτα.Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφηνέτε τον κιμά να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου μεχρι να πιει τα υγρά του.Τον αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε χτυπάτε το αβγό ελαφρά και τον ανακατεύετε με τον κιμά.
- Βράζετε τα μακαρόνια φροντίζοντας να μην παραβράσουν .Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα μπέσαμελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Εάν θέλετε προσθέστε μοσχοκάρυδο
- Αλείφετε με λίγο βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ και στώνετε μέσα τα μακαρόνια Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τον κιμά.Σκεπάζετε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί ή φρυγανιά.
- Ψήνετε το παστίτιο σας στους 200 βαθμόυς σε προθερμασμένο φούρνο , για 50-60 λεπτά , μέχρι να ροδίσει η επιφανειά του. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:50΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:50-60΄
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου