Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ναυαγοί διασώθηκαν ύστερα από 40 μέρες στη θάλασσα

| |

Για 40 μέρες ήταν χαμένοι καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού, ύστερα από βλάβη στο πηδάλιο του σκάφος τους 13 μέτρων, την οποία δεν μπορούσαν να επισκευάσουν.

Ο λόγος για ένα ζευγάρι από τη Μ. Βρετανία που διασώθηκε από το ιταλικό τάνκερ Indian Point και τώρα επιστρέφει στην πατρίδα του, βάζοντας έτσι τέλος στην περιπέτειά του.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Ιανουαρίου, όταν ο 51χρονος Στιούαρτ Άρμστρονγκ και η 48χρονη Αντρέα Ντέιβισον, απέπλευσαν από τα νησιά Cape Verde στη δυτική ακτή της Αφρικής με προορισμό τη νήσο Antigua.

Μία όμως θαλασσοταραχή ήταν αρκετή για να υποστεί, το κατά τα άλλα πανάκριβο σκάφος τους, ανεπανόρθωτη ζημιά. Έτσι έμειναν στη «μέση του πουθενά», ελπίζοντας να τους βρει κάποιος και να τους σώσει.

Τα πράγματα ωστόσο χειροτέρεψαν, όταν τα ρεύματα έσπρωχναν το κότερο προς το τρίγωνο των Βερμούδων, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άγριες. Εν τω μεταξύ, η ακτοφυλακή με την οποία επικοινωνούσαν οι δύο Βρετανοί μέσω ασύρματου, ήταν πολύ δύσκολο να τους εντοπίσει, αφού συνεχώς μετακινούνταν λόγω της κακοκαιρίας.

Τελικά, μετά από έξι εβδομάδες, τους βρήκε το ιταλικό τάνκερ, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Νότια Αφρική στο Άμστερνταμ, 1000 μίλια σχεδόν μακριά από την Antigua και τους διέσωσε.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/news.php?id=25702

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top