Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Η σκόνη του Τεό "πνίγει" τα μεγάλα σαλόνια

| |

Ο μαύρος δράκος που είχε ζωγραφίσει κάτω από το μυώδες δεξί του μπράτσο ως ανεξίτηλο τατού τελικά δεν έφερε τύχη στον 32χρονο ηθοποιό και γνωστό μοντέλο Τεό Θεοδωρίδη. Το «καρφί» που ζήλεψε την ομορφιά του και το παχύ του πορτοφόλι, και τον «έδωσε» στην αστυνομία ως τον παραλήπτη 4,2 κιλών κολομβιανής «καθαρής», έγινε η αιτία να χάσει από την Παρασκευή το απόγευμα τον ύπνο της η μισή εγχώρια showbiz, που πέρασε ένα από τα πιο εφιαλτικά της Σαββατοκύριακα. Φιρμάτοι τραγουδιστές, ανώτατα στελέχη γνωστών επιχειρήσεων, μοντέλα και μόδιστροι, αλλά και καλοκάγαθα ματσό φιλαράκια του αρρενωπού Τεό με τις υψηλές διασυνδέσεις, που περίμεναν την παρτίδα για να τη γλεντήσουν, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αυτοί όμως που βγάζουν καπνούς οργής και από προχθές βρίζουν θεούς και δαίμονες με τη μεγάλη δουλειά που χάλασε μέσα σε ένα συνοικιακό γραφείο ταχυμεταφορών των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής είναι τα «μεγάλα κεφάλια» που στέλνουν την κοκαΐνη στην Ελλάδα. Κι όλοι γνωρίζουν ότι τέτοιοι τύποι ούτε αστειεύονται ούτε λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στα εκατομμύρια ευρώ που χάνονται από τις αβλεψίες νέων και μορφονιών της πιάτσας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας που είχε από την πρώτη στιγμή το συντονισμό της επιχείρησης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πολυγύρου και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Βόρειας Ελλάδας, ο Τεό Θεοδωρίδης θεωρείται μέλος διεθνούς κυκλώματος καρτέλ κόκας που εισάγει και διακινεί το ακριβό διεγερτικό στην ελληνική αγορά και στα μεγάλα σαλόνια. Θα έχουν σίγουρα εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εξηγήσεις του νεόκοπου ηθοποιού στις δικαστικές αρχές, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο και τον ήθελε τώρα.

Η πληροφορία ήταν σίγουρη και οι άντρες της Ασφάλειας Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης είχαν κάνεει το κουμάντο τους εδώ και μέρες. Ενα δέμα θα έφτανε με κούριερ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Θα είχε μέσα κοκαΐνη. Το δέμα έφτασε την Παρασκευή το απόγευμα. Ως παραλήπτης εμφανιζόταν το επώνυμο ενός αμέτοχου κατοίκου της Φλώρινας, του οποίου η αστυνομική ταυτότητα είχε κλαπεί το 1999. Οι «ντίλερ» είχαν φροντίσει να λάβουν τα μέτρα τους. Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η Ασφάλεια δεν ξεγελάστηκε και άνοιξε το δέμα. Η κοκαΐνη ήταν πατημένη με πρέσα και συσκευασμένη σε σακούλες. Οι σακούλες ήταν κρυμμένες μέσα σε ειδική σαμπρέλα με αποδιωχτικό υγρό για να μην ανιχνεύεται η μυρωδιά της κόκας από την οσμή των λυκόσκυλων του αεροδρομίου. Ολο το φορτίο ήταν αμπαλαρισμένο μέσα σε πακέτο από σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οταν η μισή δουλειά βγήκε, οι διωκτικές αρχές ανέλαβαν να τελειώσουν και την υπόλοιπη, με τη μέθοδο της ελεγχόμενης παράδοσης. Το δέμα με την κόκα προωθήθηκε προς το γραφείο κούριερ των Νέων Μουδανιών για να παραληφθεί από τον αποδέκτη. Στις ταχυμεταφορές έφτασαν δύο άτομα, τριάντα και τριάντα οκτώ ετών: ένας εργολάβος οικοδομών και ένας επιχειρηματίας. Οπως ομολόγησαν αργότερα στην προανάκριση, ήταν συνεργάτες του Τεό.

Ο Θεοδωρίδης, κατά την αστυνομία, περίμενε σε διακριτή απόσταση, είχε ορατότητα της παραλαβής και λογικά πρέπει να οσφράνθηκε την παγίδα. Πάτησε την κλήση του κινητού του τηλεφώνου και προσπάθησε να ειδοποιήσει τον έναν από τους θεωρούμενους από την αστυνομία συνεργάτες του στην παρανομία. Αλλά δεν πρόλαβε. Ο φερόμενος ως συνεργός του είχε δώσει την κλεμμένη ταυτότητα από τη Φλώρινα στον υπάλληλο του γραφείου και πριν προλάβει να πιάσει στα χέρια του το δέμα, τέσσερα άλλα, δυναμωμένα χέρια τού περνούσαν χειροπέδες. «Στο διάβολο, μας κάρφωσαν» φέρεται να είπε μέσα από το αυτοκίνητό του ο Θεοδωρίδης, στην άλλη γωνία του δρόμου. Το γνωστό μοντέλο πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε.

Εμπόρευμα» αξίας 1,5 εκατ. ευρώ!

Ο Τεό Θεοδωρίδης, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, δεν είναι κάτοικος με μόνιμη διαμονή. Οι συλληφθέντες έχουν καταθέσει ότι αυτός ήταν ο παραλήπτης. Τον καίνε. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Θεοδωρίδης ήταν πιθανόν και ο αποστολέας του δέματος.

Από πληροφορίες προκύπτει ότι το τελευταίο διάστημα πηγαινοερχόταν στην Κολομβία. Μάλλον είχε οργανώσει την αποστολή της κόκας από τη Λατινική Αμερική. Ενδιαφέρον θα έχει να πει στον ανακριτή ποιος του την πούλησε (εάν την πούλησε σε αυτόν) και πόσο. Και βέβαια εάν την είχε πληρώσει ή εάν κάποιοι περιμένουν από τον Τεό ή από κάποιο άλλο, «μεγάλο αφεντικό» λεφτά. Πολλά λεφτά. Κάπου 400.000 με 500.000 ευρώ. Η ακριβής ποσότητα ήταν 4 κιλά και 160 γραμμάρια. Καθαρή. Οι γνώστες όμως ξέρουν ότι δεν θα πουλιόταν καθαρή στους υποψήφιους αγοραστές. Τα 4.160 γραμμάρια θα πολλαπλασιάζονταν επί τέσσερα (έτσι γίνεται συνήθως) για να προκύψουν δεκαέξι και μισό εμπορεύσιμα κιλά, αξίας πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Κάποιοι έμποροι ναρκωτικών από την ντόπια μαφία της κόκας έχουν χάσει, εξαιτίας της σύλληψης της φερόμενης ως σπείρας με την εμπλοκή του σούπερ σταρ της πασαρέλας, αστρονομικό ποσό. Και σίγουρα δεν θα είναι ήρεμοι. Αυτό το ξέρει καλά ο αρρενωπός ηθοποιός... Επίσης αξιωματικοί της αστυνομίας αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν ήδη στα χέρια τους τις λίστες με τις κλήσεις που είχε πραγματοποιήσει και είχε δεχτεί ο Θεοδωρίδης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η αναπάντητη κλήση που έκανε στο κινητό σε έναν από τους φερόμενους ως συνεργάτες του πρόδωσε γρήγορα τον αριθμό του. Οπως έχει προδώσει και όλους τους υπεράνω υποψίας
κυρίους και κυρίες που συναλλάσσονταν με τον Τεό Θεοδωρίδη.Εάν το πρώην μοντέλο δεν
αποδείξει βέβαια την αθωότητά του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ενημερωθεί και η αρμόδια επιτροπή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αφού προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για ενέργειες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Αυτό τουλάχιστον έλεγαν στην «Espresso» χτες το βράδυ αστυνομικές πηγές από τη Βόρεια Ελλάδα, που ανέμεναν τη σημερινή μεταγωγή των δύο συλληφθέντων φίλων του Θεοδωρίδη στον ανακριτή Πολυγύρου για την απαγγελία κατηγοριών και την έκδοση εντάλματος σύλληψης για το πρώην μοντέλο. «Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία εμπλοκής του και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» πρόσθεταν οι ίδιοι άνθρωποι.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

Ο 32χρονος (εστεμμένος) «κούρος» που έψαχνε το αμερικανικό όνειρο

«Ενας φίλος είχε πει το πιο σωστό για μένα: “Προσπαθώ να καταλάβω τι είσαι και ύστερα από πολύ καιρό το βρήκα: είσαι... ό,τι να ’ναι!”», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Τεό Θεοδωρίδης.

Με εισιτήριο το τέλεια γραμμωμένο σώμα του, ο 32χρονος Βορειοελλαδίτης «κούρος» αλώνισε τις εγχώριες και διεθνείς πασαρέλες, στέφθηκε πέρυσι σε διεθνή καλλιστεία Ομορφότερος Ανδρας στον Κόσμο και το τελευταίο διάστημα αναζητούσε το «αμερικανικό όνειρο» στο Χόλιγουντ.

Μεγαλωμένος σε φτωχή οικογένεια, δούλεψε από μικρός σκληρά για να βοηθήσει τους δικούς του. Ακόμα και τότε όμως που ήταν παιδί και δούλευε σε λαϊκές αγορές για τα προς το ζην, η γυμναστική ήταν η μεγάλη του αγάπη και η εκτόνωσή του. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι οι τέλειοι μυς του κορμιού του οφείλονται περισσότερο στο DNA του και λιγότερο στη δική του φροντίδα, γιατί δεν ασχολείται ιδιαίτερα με εξαντλητικές δίαιτες, διατροφές και βάρη…

Το όνομά του έγινε γνωστό πέρυσι, όταν κέρδισε τον τίτλο του Ομορφότερου Αντρα στον Κόσμο σε διεθνή αντρικά καλλιστεία που διοργανώθηκαν στο Ντουμπάι.

Στο χώρο όμως του μόντελινγκ δεν ήταν άγνωστος. Πολλοί σχεδιαστές που ασχολούνται με το αντρική μόδα -όπως ο Μάκης Τσέλιος και ο Μιχάλης Ασλάνης- συνεργάστηκαν μαζί του. Το «φόρτε» του ήταν τα αντρικά εσώρουχα -αφού το τέλειο κορμί του βοηθούσε στην ανάδειξή τους- κι έτσι έγινε περιζήτητος σε γνωστές φίρμες κατακτώντας τον τίτλο του πιο hot άντρα του μόντελινγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν προσκεκλημένος στην Κύπρο για να συμμετάσχει σε επίδειξη μόδας του τοπικού σχεδιαστή μόδας Παντελή Μήτσου. Στη Μεγαλόνησο έκαψε καρδιές και τα τοπικά μέσα τον υποδέχτηκαν με τιμές… ζεν πρεμιέ!

Τα τελευταία χρόνια πηγαινοερχόταν στην Αμερική προσπαθώντας να βρει την τύχη του ως ηθοποιός. Μάλιστα, είχε γραφτεί σε δραματική σχολή της Νέας Υόρκης και παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής, τονίζοντας ότι οι «σπουδές του θα του πρόσφεραν τα κατάλληλα εφόδια για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ:ESPRESSO

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top