Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Δύο χαμένες ψυχές της showbiz

| |

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Το φτωχόπαιδο που καταστράφηκε μόλις έγινε βασιλιάς

Από τη... λαϊκή αγορά, στις διεθνείς πασαρέλες και σήμερα πλέον κατηγορούμενος για εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης! Η ζωή του Τεό Θεοδωρίδη ξεκίνησε σαν παραμύθι, αλλά στην πορεία έγινε εφιάλτης. Ξεκινώντας από ένα χωριό της Δράμας, δούλεψε σκληρά για τον επιούσιον (με... περιφερόμενο πάγκο σαν έμπορος φρούτων). Το όμορφο παρουσιαστικό και το τέλεια γραμμωμένο σώμα του τού έδωσαν το εισιτήριο για να περάσει στον χώρο της μόδας και να γίνει top model σε διεθνή ντεφιλέ. Τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε στη Νέα Υόρκη και κυνηγούσε το αμερικάνικο όνειρο κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που συνελήφθη για τα 4,2 κιλά κοκαΐνης προερχόμενα από την Κολομβία.

Το lifestory του ξεκινά από την Κολονία, όπου γεννήθηκε από γονείς μετανάστες. Σε ηλικία οκτώ ετών ήρθε στην Ελλάδα και από πιτσιρικάς μπήκε στη βιοπάλη. Η οικογένειά του ήταν φτωχή αλλά είχε αξιοπρέπεια και ηθικές αρχές. Οι τέσσερις αδελφές του ήταν πολύ δεμένες μαζί του και εκείνος πάλεψε πραγματικά για να τις τακτοποιήσει και να ανοίξουν τα δικά τους σπιτικά. Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία, έπιασε δουλειά σε λαϊκές αγορές με δικό του πάγκο. Πουλούσε φρούτα και, όπως δήλωνε στο παρελθόν, «η δουλειά αυτή ήταν μεγάλο σχολείο, γιατί με εφερε σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και με έκανε πιο κοινωνικό».

Παράλληλα, ασχολιόταν και με τη γυμναστική, που ήταν η μεγάλη του αγάπη και η εκτόνωσή του. Από τα εφηβικά του χρόνια άρχισε να κάνει καράτε (υπήρξε και πρωταθλητής) φτιάχνοντας σιγά σιγά κοιλιακούς-φέτες, που ζήλευαν οι συνομήλικοί του. Ο ίδιος είπε
αργότερα ότι οι άψογοι μυς του «οφείλονται περισσότερο στο DNA του και λιγότερο στη δική του προπόωωηση».

Δεν σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία που του άρεσαν πολύ. Ούτε καν έμαθε να μιλάει γερμανικά, μολονότι πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία. Εμαθε όμως να επιβιώνει σε δύσκολες συνθήκες και με υπομονή και επιμονή, τα δύο βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, να κυνηγάει τα όνειρά του και να τα πετυχαίνει!

Ο καλός του φίλος Φράνκο Αλφόνσο ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εξήραν τα εμφανισιακά του προσόντα και τον έπεισαν να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ετσι, στις αρχές των 2000 πηγαίνει στο πρακτορείο μοντέλων Top Class και αμέσως παίρνει το εισιτήριο για τις επιδείξεις των περισσότερων Ελλήνων σχεδιαστών. Από τότε άρχισε ο δρόμος του Τεό προς την κορυφή. Πρωταγωνίστησε στις πλέον stylish φωτογραφήσεις μόδας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Γίνεται αμέσως top model, μιας και ο φακός τον πάει πολύ και οι μεγάλοι μόδιστροι βρίσκουν στο στιλ του το ιδανικό μοντέλο που μπορεί να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους. O Mιχάλης Ασλάνης, ο Μάκης Τσέλιος και ο Νikolas είναι μερικοί από αυτούς που συνεργάζονται μαζί του. Το «φόρτε» του όμως είναι τα ανδρικά εσώρουχα λόγω του γυμνασμένου κορμιού του και πολλές φίρμες του είδους τον επιλέγουν για την καμπάνια τους. Ο Θεοδωρίδης αποκτά managers σε διάφορα πρακτορεία μοντέλων της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία) και γίνεται περιζήτητος από διάσημους οίκους μόδας. «Το μόντελινγκ είναι τρόπος ζωής!» έχει πει ο ίδιος. Το βέβαιο είναι ότι ταξιδεύοντας πολύ σε διάφορες χώρες και κυκλοφορώντας στα μεγάλα σαλόνια έγινε ένας πολίτης του κόσμου με διεθνή αέρα.

Ο Βορειοελλαδίτης «Κούρος» (κατάγεται από τα Κύρια της Δράμας) στα είκοσι οκτώ του χρόνια κέρδισε στο Ντουμπάι τον τίτλο του ομορφότερου άνδρα του κόσμου σε διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το αποσμητικό Axe. Πήρε μέρος στα ανδρικά καλλιστεία γιατί ήθελε να κάνει... διακοπές! «Δεν ήταν στόχος μου η νίκη αλλά η διασκέδαση. Να περάσω καλά, γι’ αυτό ήμουν άνετος» δήλωσε το 2005 επιστρέφοντας από την αραβική χώρα, την οποία ήδη γνώριζε μιας και εκεί είχε κάνει την ασιατική καμπάνια της Organics.

Τα τελευταία δύο χρόνια κυνηγούσε το όνειρό του στην υποκριτική στη Νέα Υόρκη. Ηθελε να γίνει ηθοποιός και φοιτούσε στη σχολή υποκριτικής New York Film Academy. Θαύμαζε πολύ τον Αλ Πατσίνο και, όταν τον συνάντησε σε ένα σεμινάριο της σχολής, το έλεγε σε όλους με καμάρι. (Από τους Ελληνες ηθοποιούς ξεχωρίζει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη). Παράλληλα, γνωρίστηκε και με άλλα, ισχυρά πρόσωπα της αμερικανικής showbiz. Ετσι, έπαιξε σε θεατρική σκηνή του Broadway στο έργο «Bathesheba», έκανε όμως και περάσματα σε ξένες ταινίες, όπως είναι οι «Director’s Nuts» και «Μanganoki». Η ζωή όμως στη Νέα Υόρκη είναι πανάκριβη και, όπως λένε οι φίλοι του, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες...

Ποιος όμως στ' αλήθεια είναι ο Τεό; «Ενας φίλος είχε πει το πιο σωστό για μένα: προσπαθώ να καταλάβω τι είσαι ύστερα από πολύ καιρό και το βρήκα: είσαι ό,τι να ’ναι!» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος. Πάντως, ο Φράνκο Αλφόνσο, μόλις έμαθε ότι τον συνέλαβαν για εμπόριο ναρκωτικών, έπεσε από τα σύννεφα και δήλωσε στην «Espresso»: «Είναι ψυχούλα και γι’ αυτό εμπλεξε! Τον είχα καλέσει στην Κύπρο να εμφανιστεί σε μαγαζί ως guest, γιατί ήξερα ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα...». Στη Μεγαλόνησο ο Τεό είχε τρελό σουξέ και το περασμένο καλοκαίρι που εμφανίστηκε εκεί (πρωταγωνίστησε στην επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Παντελή Μήτσου) έγινε το έλα να δεις από τις θαυμάστριές του, ενώ τα τοπικά media τον υποδέχτηκαν με τιμές ζεν πρεμιέ.

Οσο για τα ερωτικά του; Από μικρός ο Τεό ήταν γυναικοκατακτητής. H σελίδα του στo Facebook ήταν γεμάτη από θαυμάστριές του ανά τον κόσμο (οι οποίες όμως μετά τη σύλληψή του για ναρκωτικά αποχώρησαν... ατάκτως!) Την ιδιωτική ζωή του την κρατούσε για τον εαυτό του. Ελάχιστες φορές έχει εμφανιστεί δημοσίως με κάποια αγαπημένη του. Η μόνη φορά που τον απαθανάτισε ο φακός σε τρυφερά τετ α τετ με κάποιο αμόρε του ήταν με τη Βραζιλιάνα καλλονή Τζουλιάνα. Οσο για τη Βίκυ Κουλιανού, που κάποιοι επιμένουν πως υπήρξαν ζευγάρι, ο ίδιος το ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι δεν συνέβη ποτέ τίποτα μεταξύ τους. Λέγεται ακόμα ότι στο Μεγάλο Μήλο διατηρούσε δεσμό με μια πλούσια από το Τέξας. Στα απόρρητα της προσωπικής του ζωής περιλαμβάνεται ένας πολιτικός γάμος που είχε κάνει παλαιότερα με το μοντέλο Νάνσυ Παντοπούλου από τη Θεσσαλονίκη. (Είχαν συνεργαστεί σε καμπάνια του σχεδιαστή μόδας Νικόλα). Σύμφωνα με την απολογία του προχθές στην Αστυνομία, ο γάμος του δέχτηκε πλήγμα εξαιτίας της εμμονής του με τα ναρκωτικά. Η σύζυγός του δεν κατόρθωσε να τον βοηθήσει, καθώς εκείνος, όπως είπε, ήταν άρρωστος κοκάκιας.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Η ωραία ξανθιά που έμπλεξε με ροζ εκβιασμό

Τα σεξουαλικά τερτίπια της την έκαναν γνωστή στο πανελλήνιο! Η όμορφη 29χρονη ηθοποιός Αννα-Ιρις Αγαθονικιάδου έγινε διάσημη  εν μια νυκτί -κερδίζοντας πολύ παραπάνω από τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν σε κάθε άνθρωπο- όχι για κάποια επαγγελματική εμφάνισή της αλλά για τις ιδιαίτερες ερωτικές ανησυχίες της, που την έφεραν αντιμέτωπη με την Αστυνομία. Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου συνελήφθη μαζί με τον γυμναστή φίλο της με την κατηγορία «ότι εκβίαζαν έναν πολιτικό μηχανικό με τον
οποίο είχαν επιδοθεί σε σεξουαλικές επαφές, που, όπως του έλεγαν, είχαν
βιντεοσκοπήσει». Το ζευγάρι που φέρεται να ζήτησε 6.000 ευρώ προκειμένου να μην αποκαλύψει τα ροζ ντοκουμέντα στο Internet ή και αλλού έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου όταν μέρος του ποσού που παρέλαβε προσημειώθηκε.

Η Αννα-Ιρις και ο παρτενέρ της αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μεθαύριο Τρίτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η είδηση της σύλληψης της φλογερής ηθοποιού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, ιδιαίτερα σε εκείνους της τηλεόρασης, με αρκετούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί. Η 29χρονη ηθοποιός είναι μια ξανθιά, «εντυπωσιακή κοπέλα, πολύ προσηνής και επικοινωνιακή», σύμφωνα με τη γνώμη όλων εκείνων που τη γνωρίζουν και κάνουν παρέα μαζί της.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου από μικρό κοριτσάκι  άκουγε να μιλούν για Τέχνη, βιβλία, σινεμά, θέατρο και τηλεόραση. Ο πατέρας της, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, πρόσφυγας από την Τσεχία, με σημαντικό έργο, αν και δεν παρότρυνε ποτέ τα παιδιά του να ακολουθήσουν τον δικό του δρόμο, φαίνεται πως τα επηρέασε. Η Αννα-Ιρις, πλάσμα ανήσυχο, αναζήτησε τον δικό της δρόμο μετά το Λύκειο στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μιας και η καλλιτεχνική της φλέβα εκδηλώθηκε από νωρίς.

Η αδελφή της Ελένη Αγαθονικιάδου σπούδασε δημοσιογραφία και σκηνοθεσία, έχει μάλιστα διακριθεί στην Τσεχία για τη μικρού μήκους ταινία της «Η μύγα». Η ίδια είναι και η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το βλέμμα της σιωπής» που κυκλοφόρησε το 2004 από τις εκδόσεις Διηνεκές.

Οι καλλιτέχνες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουν για την Αννα-Ιριδα, τη ζωή της και την καριέρα της. Οι περισσότεροι με τους οποίους επικοινωνήσαμε απέφυγαν να σχολιάσουν το συμβάν, δεν έκρυψαν όμως την  έκπληξη και την απορία τους.

«Την έχουμε συναντήσει ελάχιστες φορές, ήταν αθόρυβη. Γνωρίζουμε ότι έκανε κάποιες
δουλειές στην τηλεόραση. Κρίμα!» μας είπαν.

Υπήρξαν και κάποιοι που ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν καν το όνομά της. «Είναι τόσοι πολλοί οι νέοι που περνούν για λίγο και φεύγουν  από την τηλεόραση, που δεν προλαβαίνουμε να τους γνωρίσουμε. Αυτό κάνει το τζάμπα. Προκειμένου να πάρουν έναν ρόλο, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Πάρα πολλοί από αυτούς δεν είναι καν ηθοποιοί, άσχετα από το τι δηλώνουν» είπε στην «Espresso» γνωστός θιασάρχης με πολλές ώρες... πτήσης σε σίριαλ.    

Στα πρώτα της βήματα, το 1998, γράφτηκε στο εργαστήρι σχεδίου «Α. Ρήγας» με σκοπό να προετοιμαστεί για να φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στην πορεία όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να στραφεί στην υποκριτική. Τα βήματά της την οδήγησαν στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Τζένη Καρέζη», η οποία λειτούργησε για λίγα χρόνια υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καζάκου (2000). Εναν χρόνο αργότερα, συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιασμος» που είχε ιδρύσει ο αξέχαστος ηθοποιός  Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η Αννα-Ιρις μιλάει αγγλικά και τσέχικα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ξιφασκίας. Το 2002 πήρε μέρος στο διαφημιστικό σποτ υπουργείου με τον τίτλο «Αθληση για όλους». Οι περισσότερες εμφανίσεις της ήταν στην τηλεόραση, σε μικρούς βεβαίως ρόλους και σε λίγα επεισόδιο, αλλά σε γνωστές σειρές που σημείωσαν επιτυχία. Η μικρή οθόνη τής έδωσε και την όποια μικρή ή μεγάλη αναγνωρισιμότητα στη διάρκεια της ολιγόχρονης καλλιτεχνικής πορείας της. Συστηνόταν πάντα με τα δύο μικρά της ονόματα (Αννα-Ιρις) και απέφευγε να χρησιμοποιεί το επίθετό της. Δεν το θεωρούσε και τόσο πολύ καλλιτεχνικό, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στην καλλιτεχνική πιάτσα και πολλές φορές της άνοιξε πόρτες που παρέμεναν κλειστές για εκείνη.

Στο θέατρο είχε ελάχιστες συμμετοχές και όχι ιδιαιτέρως σημαντικές, ενώ αρκετές φορές ζήτησε τη βοήθεια ανθρώπων του χώρου για να δώσουν μια ώθηση στις προσπάθειές της. Πρώτη παρουσία της στο θέατρο ήταν το 1998, στην παράσταση του έργου του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου», που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Α. Λιακάκου. Ακολούθησαν οι παραστάσεις των έργων «Δις Μαργαρίτα», του Ρ. Ατάιντε (2003) και «Αριστοφάνης», έργο που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Χ. Γεωργιάδη στο θέατρο «Ελυζέ» και στο οποίο η Αννα-Ιρις εμφανίστηκε στον ρόλο της Ιωάννας.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της ξανθιάς ηθοποιού έγινε το 2002 στη σειρά του ΑΝΤ1 «Αντίστροφη μέτρηση» (σκηνοθεσία Κ. Κωστόπουλος). Την ίδια χρονιά, συμμετείχε και στο σίριαλ του Αντώνη Τέμπου «Για μια θέση στον ήλιο», που προβλήθηκε από την τηλεόραση του MEGA. Το 2003 πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά του Γ. Κορδέλλα «Χορεύοντας στη σιωπή» (ALPHA), ενώ το 2004 εμφανίστηκε στο «Αγνώστου διαμονής», που γυρίστηκε για την κρατική τηλεόραση σε σκηνοθεσία του πατέρα της Γιώργου Αγαθονικιάδη.

Ακολούθησαν οι εμφανίσεις στις σειρές «Απαγορευμένη αγάπη» σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαουσόπουλου (MEGA, 2005), «Δις Μαδιάμ» σε σκηνοθεσία Γ. Στρατηγού  (ΑΝΤ1, 2006 - 2007), «Αν μ’ αγαπάς» σκηνοθεσία Β. Καρφής - Π. Αλεξόπουλος (ALPHA, 2007) και «Ερωτικές ιστορίες» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σεϊτανίδη (ALPHA, 2007). 

Πέρυσι, έκανε τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Οι δύο ήταν στο MEGA, στο «Ολα στον αέρα» σε σκηνοθεσία Α. Γιαννίκου, όπου έπαιξε τον ρόλο της Τάνιας, και στην «Πολυκατοικία» του Βασίλη Θωμόπουλου, στον ρόλο της… εκβιάστριας Καίτης, ενώ η τρίτη εμφάνισή της  ήταν σε ένα από τα αυτοτελή επεισόδια «Σε είδα», που προβλήθηκαν από την τηλεόραση του ALPHA.

ΠΗΓΗ:ΕSPRESSO

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top