Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κουκουλοφόροι "γάζωσαν" το Alter

| |

Ενοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter σημειώθηκε χθες το βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες, προσέγγισαν στις 7.15 το βράδυ τις εγκαταστάσεις του σταθμού από την πίσω πλευρά της οδού Λεονάρδου στο Περιστέρι, όπου βρίσκεται το πάρκινγκ των τηλεοπτικών συνεργείων. Εκεί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν τεχνικό που εκείνη την ώρα είχε τελειώσει τη βάρδιά του και πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του.

Οι ένοπλοι δράστες, που φορούσαν φόρμες παραλλαγής, αφού διέταξαν τον τεχνικό να απομακρυνθεί λέγοντάς του «φύγε, γιατί θα πυροβολήσουμε. Φύγε για να σωθείς» άνοιξαν πυρ κατά των σταθμευμένων αυτοκινήτων των υπαλλήλων του σταθμού, ενώ πέταξαν και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος ευτυχώς δεν εξερράγη. Συνολικά τέσσερα οχήματα «γαζώθηκαν» από τουλάχιστον δεκατέσσερις σφαίρες, ενώ οι δράστες αμέσως μετά το χτύπημα ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι περισυνέλεξαν συνολικά δεκατέσσερις κάλυκες των 9 χιλιοστών, καθώς και τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και οι τέσσερις κρατούσαν όπλα, ενώ από την αστυνομία εξετάζεται το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

ΠΗΓΗ:ESPRESSO

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top