Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Υποπτο ζευγάρι στην απαγωγή Παναγόπουλου

| |

 

Βετεράνος μισθοφόρος που υπηρέτησε στην εθελοντική φρουρά των εκατοντάδων Ελλήνων που πήγαν στη Βοσνία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σέρβων και ο οποίος κατάγεται από σημαδιακή περιοχή της ορεινής Κρήτης βρίσκεται στο στόχαστρο της αστυνομίας ως ύποπτος για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο βέρος Κρητικός με τη βαριά, χαρακτηριστική προφορά που είχε ακουστεί να μιλάει στο βάθος του τηλεφώνου σε κάποια από τις έξι καταγεγραμμένες συνομιλίες των απαγωγέων με την οικογένεια του πατριάρχη της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν το παρελθόν του, στο στόχαστρο των αρχών εδώ και αρκετό καιρό. Γίνονται «κόσκινο» τα άλλοθί του, έχουν αποκωδικοποιηθεί οι κλήσεις των κινητών του τηλεφώνων, έχει μελετηθεί η δράση του, οι κινήσεις του και η συμπεριφορά του τις επίμαχες μέρες του Ιανουαρίου, καθώς και η αδιαμφισβήτητη επιχειρησιακή του ικανότητα. Εάν η Ασφάλεια «δέσει» και τα τελευταία στοιχεία που αναζητεί εναγωνίως, ο ορεσίβιος με την χαρακτηριστική ντοπιολαλιά θα συλληφθεί. Εάν οι πληροφορίες που διαρρέουν ανάγονται στις συνήθεις «αχυρένιες» βάσεις των ευφάνταστων σεναρίων, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα κατεβάσουν απελπισμένοι μία ακόμα φωτογραφία που είναι καρφιτσωμένη στον πίνακα υπόπτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πολεμιστής στις σκληρές μάχες της Σρεμπρένιτσα και των άλλων αιματηρών εδαφών των εθνικιστικών εκκαθαρίσεων συνεταιρίζεται εδώ και χρόνια με σκληρούς εμπόρους κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, που αγοράζουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες στην ελληνική επικράτεια έχοντας εκατομμύρια ευρώ μαύρα κέρδη. Είναι οικογενειάρχης με παιδιά και στη φερόμενη ως εμπλοκή του εξετάζεται και η συμμετοχή της γυναίκας του, έχοντας τον ρόλο του ουδέτερου προσώπου της «μαγείρισσας» που σίτιζε τον εφοπλιστή. Πληροφορίες για την ύπαρξη γυναίκας μαγείρισσας στη «φωλιά» των απαγωγέων είχε δημοσιεύσει πάλι η «Espresso», καθώς το ενδεχόμενο αυτό εξεταζόταν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, μετά την απελευθέρωση του κ. Παναγόπουλου, το ξημέρωμα της Τρίτης 20 Ιανουαρίου.

Το βαρύ παραβατικό ιστορικό του Κρητικού δεν «απαγκιστρώθηκε» ποτέ από το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο αναλύεται ακόμα. «Το λοιπόν άκου με, αλλιώς ο άνθρωπός σου θα αποθάνει» ακούγεται να λέει σε μία από τις τηλεφωνικές επαφές με την Κατερίνα Παναγοπούλου. «Τσι είκοσι (σ.σ.: εννοεί τα είκοσι εκατομμύρια) σε διακοσάρικα κι τσ’ άλλα σε κατοστάρικα», ακουγόταν σε μια άλλη. Εάν οι μεταφορές διαλόγων υφίστανται, ένα ακόμα υπαρκτό στοιχείο «δένει» με το προφίλ του ορεσίβιου που παρακολουθείται. Μένει τώρα να ξεκαθαριστεί εάν ο ριψοκίνδυνος παραστρατιωτικός είχε επαφές με πρόσωπα ή πρόσωπο που στο παρελθόν δούλεψε στην αυλή του εφοπλιστή ή γνώριζε άνθρωπο που είχε δουλέψει για τον μεγιστάνα.

Το γνωστό κινητό και το προσημειωμένο χαρτονόμισμα

Στα όσα ακούγονται και παρουσιάζονται ως σίγουρες πληροφορίες έρχεται να προστεθεί επίκαιρο δημοσίευμα της κρητικής εφημερίδας «Η Πατρίς». Σύμφωνα με αυτό, στο στόχαστρο της ομάδας αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την εξιχνίαση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου βρίσκονται τα μέλη οικογένειας από το Ρέθυμνο. Οι πληροφορίες της εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας στο νησί αναφέρουν ότι η ελεγχόμενη οικογένεια δεν έχει σχέση με τη συνήθη ύποπτη ορεινή περιοχή του Μυλοπόταμου, όπως ψιθυρίστηκε τις πρώτες μέρες μετά την απελευθέρωση του Ελληνα Κροίσου. Τα στοιχεία προέκυψαν από το «σάρωμα» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Αττικής, στην οποία κινήθηκαν οι δράστες από τα χαράματα μέχρι το μεσημέρι της 12ης Ιανουαρίου. Ενας αριθμός τηλεφώνου που φέρεται να ανήκει στον υπό εξέταση κάτοικο Ρεθύμνου φιγουράρει στη λίστα με τις εκατοντάδες ύποπτες κλήσεις που ακόμα «ψηλαφίζει» η Ασφάλεια. Ο αριθμός αυτός του τηλεφώνου φαίνεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες της «Πατρίδας», να κάνει και να δέχεται κλήσεις στο γεωγραφικό τόξο Καβούρι - Κορωπί. Η σύμπτωση -που επαναλαμβανόμενη δεν είναι πια σύμπτωση, αλλά είναι ένδειξη- συσχετίζεται με προσημειωμένο χαρτονόμισμα που εντοπίστηκε σε τράπεζα της Κρήτης. Ολα αυτά όμως είναι σκόρπιες πληροφορίες που δεν θεμελιώνουν την ισχυρή ένδειξη ενοχής που αναζητούν οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα οχτώ μέρες μετά την εντυπωσιακή απαγωγή στο Καβούρι.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

πηγη:espresso

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top