Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Τίτος Πατρίκιος, Λυσιμελής πόθος

| |

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και ΔΙΑΤΤΩΝ παρουσιάζουν το νέο ποιητικό βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου Λυσιμελής πόθος τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 7 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Αντωνιάδου, Μορφωτική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας
Κατερίνα Κωστίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών
Βαγγέλης Χρόνης, Ποιητής

Μουσείο Μπενάκη
Κουμπάρη 1, Αθήνα
Τηλ. 210-36.71.000
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τα ποιήματα που συγκροτούν αυτό το καινούργιο ποιητικό βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου έχουν μια κοινή θεματική. Αυτός είναι και ο λόγος της συγκεντρωτικής έκδοσής του. Όλα είναι δημοσιευμένα σε διάφορες συλλογές και καλύπτουν, ως προς τη γραφή τους, μια μεγάλη περίοδο που αρχίζει από το 1947 και φτάνει έως το 2007. Μέσα στα χρόνια αυτά η θεματική εξελίσσεται, όπως και η γραφή του ποιητή. Το εξώφυλλο είναι έργο του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη. Η παραγωγή της έκδοσης (στοιχειοθεσία - εκτύπωση) έγινε με τη μέθοδο της κλασικής τυπογραφίας στο τυπογραφείο Διάττων.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Τίτος Πατρίκιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνιολογία στην Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού. Το 1954 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο Χωματόδρομος. Ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Επιθεώρηση Τέχνης, από το 1954 δημοσίευσε πολλά άρθρα και κριτικές στις στήλες του, ενώ πολλά δοκίμιά του συμπεριλήφθηκαν σε συγκεντρωτικές εκδόσεις. Ασχολήθηκε επίσης με τη μετάφραση και την πεζογραφία, ενώ τα περισσότερα κοινωνιολογικά έργα του είναι γραμμένα στα γαλλικά. Έργα του μεταφράστηκαν στα γαλλικά, τα φλαμανδικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά.
ΒΡΑΒΕΙΑ

1994 Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου του.

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top