Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Επιτροπή για τα καρτοκινητά με ταυτότητα

| |

Μπορεί πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η άμεση προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, ωστόσο το γεγονός ότι θα συσταθεί επιτροπή με ειδικούς, η οποία θα κάνει τις τελικές προτάσεις, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ένα… σύγχρονο γεφύρι της Αρτας.

Η σύσταση αυτής της επιτροπής προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών. «Θα έχουμε όλες τις απόψεις, θα μορφοποιήσουμε την τελική μας νομοθετική πρωτοβουλία και θα συζητήσουμε τους πρακτικότερους τρόπους, μέσω των οποίων μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» ανέφερε αμέσως μετά ο υπουργός. Επιπλέον τόνισε ότι πρότυπο θα αποτελέσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε υπήρξε πάντα μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής. «Ούτε η αγορά θέλουμε να αιφνιδιαστεί, ούτε όμως και θέλουμε να μείνουμε άπραγοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Πάντοτε η κάθε μας πρωτοβουλία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, αλλά θα πρέπει να προστατεύει και τη δημόσια ασφάλεια» κατέληξε.

πηγή  espresso

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top