Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Βελτιώνεται ο καιρός το τριήμερο Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις.

| |

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το ερχόμενο τριήμερο, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν από την Κυριακή να υποχωρούν, ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Εντούτοις σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα  ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Από σήμερα το πρωί, σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντολισθητικές αλυσίδες. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού, από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα. Προβλήματα υπάρχουν και στις πορθμειακές γραμμές Αγίου Κωνσταντίνου - Αιδηψού, Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, Καβάλας – Πρίνου. Στη γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα Θάσου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από τα ανοικτού τύπου πλοία.

Εντούτοις, σημαντική βελτίωση αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, και τη δυτική Στερεά θα είναι γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη βόρεια Κρήτη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ήπιος, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

πηγη:τα νέα

0 σχόλια:

go-top

Δημοσίευση σχολίου

Blog ArchiveArchive

 
 
 
top